Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 18:36

Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην ΝΕΛ ΑΕ, διότι δεν προέβη έγκαιρα στη δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σχετικά με την κατ' αρχήν συμφωνία ρύθμισης των οφειλών της προς τη γαλλική τράπεζα Calyon τον Δεκέμβριο του 2005, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το δ.σ. της Ε.Κ. αποφάσισε επίσης την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 280.000 ευρώ σε τρία φυσικά πρόσωπα για κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Βεντούρη, 80.000 ευρώ στον κ. Σταύρο Εμμανουήλ και 50.000 στον κ. ¶ρη Χατζόπουλο ευρώ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανωτέρω προνομιακή πληροφορία προέβησαν σε αγορές μετοχών της ΝΕΛ.

Το δ.σ. της Ε.Κ. αποφάσισε ακόμη την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στον αντιπρόεδρο της εταιρείας Royal AΕΛΔΕ κ. Αντώνιο Παρίση για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

Τέλος, ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για την προαιρετική δημόσια πρόταση της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ" προς τους μετόχους της "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΕ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα