Proton Holdings: Ζημίες και χαμηλές πωλήσεις

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 13:19

ΖΗΜΙΕΣ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα της υποχώρησης των πωλήσεων στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1999, εμφάνισε η Proton Holdings Bhd., η αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας που βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για να πουλήσει μερίδιο στην General Motors Corp.

Οι ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 281,5 εκατ. ρίνγκιτ (81 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών ύψους 86,5 εκατ. ρίνγκιτ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν 55%, φθάνοντας στα 962,3 εκατ. ρίνγκιτ.

Η κρατική εταιρεία Proton ψάχνει για συνεργάτη εδώ και τρία χρόνια. Επιπλέον με την GM, η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε διαπραγματεύσεις με την Volkswagen AG και την PSA Peugeot Citroen. Η Proton που ιδρύθηκε το 1983 από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Μαχαθίρ Μοχάμεντ, ως βάση της βιομηχανίας της χώρας, χρειάζεται βοήθεια για να αναπτύξει νέα μοντέλα, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Οι μετοχές της Proton έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 11%, έναντι ανόδου 13% του δείκτη της Μαλαισίας, Kuala Lumpur Composite Index. Σήμερα οι μετοχές έκλεισαν στα 7,30 ρίνγκιτ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 4 δισ. ρίνγκιτ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα