Sinopec: Προς άντληση 1,5 δισ. δολ. από την πώληση ομολόγων

Αποκτώντας τα απαιτούμενα κεφάλαια για εξαγορές
Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 13:34

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση 11,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) μετατρέψιμων ομολόγων στην Ασία, τη μεγαλύτερη πώληση του είδους σε έξι χρόνια, για να χρηματοδοτήσει εξαγορές, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πετρελαίου της Κίνας, China Petroleum & Chemical Corp.

Οι επενδυτές μπορούν μετατρέψουν τα κουπόνια με μετοχές της China Petroleum, γνωστής ως Sinopec. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ, εν αναμονή της ανακοίνωσης.

Η Sinopec αγόρασε προνομιούχες μετοχές σε τέσσερα εισηγμένα στο Χρηματιστήριο σκέλη της πέρυσι, αυξάνοντας τις εικοτολογίες ότι θα αγοράσει και άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Sinopec Shanghai Petrochemical Co. Η εταιρεία προσελκύει επενδυτές με την αύξηση της τιμής των μετοχών για τη πώληση χρέους που δεν καταβάλλει κέρδος. Οι μετοχές της πέρυσι σημείωσαν άνοδο 46%, έναντι 25% του δείκτη Hang Seng την ίδια χρονική περίοδο.

Η Lehman Brothers Holdings Inc. είναι ο μοναδικός διαχειριστής της πώλησης των ομολόγων. Την συμφωνία διαχειρίζεται επίσης η Goldman Sachs Group Inc.

Στις 12 Απριλίου οι μετοχές της Sinopec Shanghai Petrochemical, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αιθυλενίου της χώρας έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Sinopec στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, υποχώρησαν 2,2%, φθάνοντας στα 11,52 γιουάν η μία, σήμερα στις 2:45 μ.μ., τοπική ώρα. Πέρυσι διπλασίασαν την αξία τους και έκλεισαν χθες στα επίπεδα ρεκόρ των 11,78 γιουάν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα