Chevron: Κάμψη κερδοφορίας κατά 26% στο γ΄ τρίμηνο

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 14:41
UPD:15:32

ΚΑΜΨΗ της κερδοφορίας της κατά 26% σημείωσε η Chevron στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Το γεγονός αποδίδεται στην μείωση των κερδών στον τομέα του downstream κατά 1,1 δισ. δολάρια, λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων από τη διύλιση.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού πετρελαίου για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου περιορίσθηκαν στα 3,7 δισ. δολάρια ή 1,75 δολάριο ανά μετοχή, έναντι πέντε δισ. δολαρίων ή 2,29 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν τα κέρδη στα 2,07 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Chevron, Ντέιβ Ο’Ράιλι, τα κέρδη υποχώρησαν κυρίως λόγω των δυσμενών συνθηκών στη διύλιση και την εμπορία στις ΗΠΑ.

Τα κέρδη από την έρευνα και ανάπτυξη πετρελαίου (upstream) υποχώρησαν στα 3,43 δισ. δολάρια από 3,5 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ενώ τα κέρδη από την εμπορία και μεταφορά καυσίμων (downstream) συρρικνώθηκαν στα 377 εκατ. δολάρια από 1,44 δισ. δολάρια πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ανταγωνίστρια της Chevron, ExxonMobil, ανακοίνωσε και αυτή κάμψη της κερδοφορίας της κατά 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα