«Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει το βραβείο της ακρίβειας και πλέον αυτό της ανακρίβειας»

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 16:00

«Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει το βραβείο της ακρίβειας και τώρα παίρνει το βραβείο της ανακρίβειας. Μετά τη δημιουργική λογιστική, τώρα βρήκαν τη μαγική στατιστική».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ και όσα υποστηρίζει σχετικά με την ακρίβεια, σε δηλώσεις του με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15/3).

Όπως επισήμανε ο κ. Σιούφας, το υπουργείο Ανάπτυξης νοιάζεται για την ποιότητα και τις τιμές 365 μέρες το χρόνο, καλώντας παράλληλα τις υπηρεσίες, το εμπόριο και τη μεταποίηση να ακολουθήσουν το δρόμο της ποιότητας και των φθηνών τιμών. Επεσήμανε ακόμα τη σημασία της εντατικοποίησης των ελέγχων και της τήρησης των κανόνων στην αγορά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, παρατήρησε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που συνετέλεσαν στη δημιουργία της ακρίβειας, δεν μπορεί τώρα να κάνουν μαθήματα, διότι σήμερα ο πληθωρισμός είναι στο μισό του μέσου κοινοτικού όρου.

Όπως είπε, η υπεύθυνη συζήτηση κάνει καλό και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να κρύψουμε το πρόβλημα. Δεν έχουμε τέτοια λογική. Ενεργούμε για να το αντιμετωπίσουμε».

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Σκορδάς σημείωσε ότι αυτοί οι οποίοι εξέθρεψαν τα ολιγοπώλια και τους μεσάζοντες, ανακάλυψαν όψιμα αυτό που δημιούργησαν, ενώ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Βουλουδάκης ανέφερε ότι η πολιτική προστασίας των καταναλωτών αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει η κυβέρνηση την προσπάθειά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα