Compass: Σημαντική η άνοδος των μετοχών

Μετά την υψηλότερη τιμή πώλησης σκελών της
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 11:21

ΑΝΟΔΟ έως και 6,8% σημείωσαν στο Λονδίνο οι μετοχές της Compass Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας σίτισης στον κόσμο, μετά τη συμφωνία πώλησης του τμήματος υπηρεσιών ταξιδίων, αντί του ποσού του 1,82 δισ. λιρών Αγγλίας (3,2 δισ. δολ.), περισσότερο από ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Η EQT Partners AB, μια εταιρεία που ελέγχεται από την οικογένεια των Σουηδών δισεκατομμυριούχων, Wallenberg family, θα αγοράσει τις δραστηριότητες σίτισης στο αεροδρόμιο και στον σιδηροδρομικό σταθμό του σκέλους της Select Service Partner. Η Μacquarie Bank Ltd. και οι συνεργάτες της θα αγοράσουν το τμήμα SSP υπηρεσιών εθνικών οδών της εταιρείας στη Βρετανία. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι από την πώληση θα εισέπραττε 1,3 δισ. λίρες στερλίνες.

Η Compass, με χρηματιστηριακή αξία 5,2 δισ. λίρες θα χρησιμοποιήσει από το ποσόν που θα εισπράξει τα 500 εκατ. λίρες για την αγορά ιδίων μετοχών τους επόμενους 12 ή 18 μήνες.

Η εταιρεία είπε ότι θα πουλήσει το SSP τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του σχεδίου της να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά την υποχώρηση των μετοχών της περίπου 60% από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν αναρριχηθεί το 2001. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της τέσσερις φορές σε 12 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ ο πρόεδρος, Francis Mackay και ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Mike Bailey, σχεδιάζουν να παραιτηθούν φέτος.

Οι μετοχές της Compass σημείωσαν άνοδο έως 15,5 πένες, φθάνοντας στις 245 πένες η μία στο Λονδίνο και στις 8:13 π.μ. τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στις 240,75 πένες η μία. Συνολικά, έως τις 8 Σεπτεμβρίου του 2004, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 24%, μία ημέρα πριν από την πρώτη της πρόβλεψη για μείωση των κερδών της. Ο δείκτης FTSE 100, την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 32%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα