Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 09:50

Aspis Securities: Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ικανοποίησαν χθες τους επενδυτές, ενώ σήμερα αναμένεται η δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να παρουσιάσουν σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ στην εγχώρια αγορά θεωρούμε πιθανή την συνέχιση της ανόδου, με αιχμή κυρίως τη μετοχή του ΟΤΕ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επίσης εκτιμούμε ότι θα βρεθεί και ο Όμιλος Μυτιληναίου».

Fortius Finance: «Το θετικό κλίμα που επικρατεί συνεχίζει να οδηγεί το ΧΑ σε υψηλότερα επίπεδα, με την κατάκτηση νέων υψηλών και την παραμονή του ΓΔ πάνω από αυτά να εξαρτάται εν πολλοίς από την πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

»Αν κρίνουμε δε από την πορεία των μετοχών των Eurobank (09/05), Τράπεζα Πειραιώς (10/05), Τιτάνα (10/05), Frigoglass (10/05), Μυτιληναίου (11/05), Αλουμινίου της Ελλάδας (11/05) και Μέτκα (11/05) χθες, μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι αυτά προεξοφλούνται θετικά.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, ότι ο ΓΔ θα δοκιμάσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση βέβαια που συνεχισθεί η ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές».

Euroxx: «Σημαντικά κέρδη για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Από τους επιμέρους δείκτες ενισχύθηκαν έντονα ο FTSE-40 και FTSE-80. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί με ήπιες μεταβολές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ το ενδεχόμενο κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών δεν αποκλείεται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα