ΕΕΤΤ: Δημόσια διαβούλευση για τις υπηρεσίες VοIP

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 10:16

Τα σχόλιά τους σχετικά με την παροχή υπηρεσιών «Voice over Internet Protocol (VoIP)» μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 19 Ιουνίου 2006, στο πλαίσιο Δημόσιας Διαβούλευσης που διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Οι υπηρεσίες VoIP παρέχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων -μεταξύ άλλων εναλλακτικών- μέσω του Διαδικτύου.

Τα σημαντικότερα θέματα που τίθενται υπό διαβούλευση, μεταξύ άλλων, είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία της προσφερόμενης υπηρεσίας, η αριθμοδότηση, η πρόσβαση σε αριθμούς εκτάκτου ανάγκης και θέματα ενημέρωσης των καταναλωτών.

Στόχος της Διαβούλευσης είναι η καταγραφή των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να διαμορφωθεί στη συνέχεια το απαραίτητο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα εξασφαλίσει την ομαλή είσοδο και διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην Ελληνική αγορά και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, «Η ΕΕΤΤ στο πλαίσιο ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά και ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, επιδιώκει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο οποίο οι νέες υπηρεσίες μπορούν να αναπτυχθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς περιορισμούς, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα των καταναλωτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα