Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 10:16
UPD:11:14

Praxis Securities: «Ο βαθμός συσχέτισης της εγχώριας αγοράς με τις κυριότερες κεφαλαιαγορές αναμένουμε να διατηρηθεί, ενώ παράλληλα οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο πιθανολογούμε ότι θα είναι σημαντικός παράγοντας στην διαμόρφωση του χρηματιστηριακού κλίματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε θετικά χθες επηρεασμένη άμεσα από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, με κύριους εκφραστές την Εθνική τράπεζα λόγω αύξησης και την Εμπορική τράπεζα μετά την πρόταση που δέχτηκε από την τράπεζα Κύπρου. Χαρακτηριστικό σε σχέση με τις παραπάνω τράπεζες είναι ότι μαζί με την μετοχή της τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησαν το 37,2% του συνολικού τζίρου της αγοράς. Με ασταθείς καθημερινά τις διεθνείς αγορές δεν διατηρούμε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς».

Fortius Finance: «Η ιδιαίτερα θετική εικόνα του τραπεζικού κλάδου (+1,85%), όπου η τιμή των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε σημαντικά και η τιμή της Εμπορικής συνέχισε την ανοδικής της κίνηση (λόγω της υψηλότερης προσφοράς της Τράπεζα Κύπρου) βελτίωσε κάπως τη ψυχολογία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα. Κρίσιμη κατά τη γνώμη μας θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα φάνει το κατά πόσο επηρεάζεται ο ΓΔ από την πορεία των ξένων δεικτών και ιδιαίτερα ο τραπεζικός κλάδος. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως είναι η διακράτηση των 1.940 μονάδων από το FTSE/ASE-20».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα