«Επιβραβεύονται όσοι εισφοροδιαφεύγουν»

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 16:47
UPD:16:56

Η κυβέρνηση μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής εξήγγειλε για πολλοστή φορά μικροδιευθετήσεις στο ασφαλιστικό, δήλωσε η υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

Η κα Δαμανάκη είπε ότι «τα χρέη του Δημοσίου προς τα ταμεία έχουν διπλασιαστεί και η εισφοροδιαφυγή έχει αυξηθεί πάνω από 30%, ενώ με τις ρυθμίσεις που δίνονται σήμερα στην δημοσιότητα, η εισφοροδιαφυγή ενισχύεται. Οι ρυθμίσεις των χρεών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αναγγελθεί εδώ και ένα χρόνο, ώστε οι επιχειρήσεις να τις πάρουν υπόψη και να μην πληρώνουν ούτε τα ελάχιστα. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν εισφοροδιαφυγή και για το επόμενο 18μηνο και απολαμβάνουν ασυλία όχι μόνο γι' αυτά που έχουν πράξει ως τώρα αλλά και γι' αυτά που πρόκειται να πράξουν».

«Η κυβέρνηση με το "μίνι-ασφαλιστικό" νομοσχέδιο προωθεί νέες χαριστικές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις για τις οφειλές τους, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει όσους εργοδότες επιδίδονται σε συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή και εισφοροαποφυγή, ενώ ουσιαστικά προτρέπει να παρανομήσουν και όσους εργοδότες είναι μέχρι σήμερα συνεπείς με τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις», σχολίασε ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα