Ανοδο σημείωσε ο χαλκός στο Λονδίνο

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 14:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του χαλκού στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, θα εντείνει την πίεση στην παγκόσμια ζήτηση.

Η ζήτηση της Κίνας θα παραμείνει μεγάλη, σύμφωνα με την BHP Billilton Ltd., τη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, κατά τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Τα προβλήματα στις προμήθειες που ώθησαν δύο φορές υψηλότερα τις τιμές του χαλκού πέρυσι, θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της ΒΗΡ, Chip Goodyear, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 20 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 7.640 δολ. ο μετρικός τόνος, στις 10:18 π.μ. στο London Metal Exchange. Οι τιμές του υποχωρούσαν νωρίτερα έως 0,7% και σημείωσαν άνοδο έως 0,5%.

Τα αποθέματα του χαλκού που ελέγχονται από το LME, υποχώρησαν 125 τόνους, φθάνοντας στους 122.650 τόνους, σημειώνοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου.

Η χρήση του χαλκού μειώθηκε 5% το πρώτο τετράμηνο του έτους, έναντι με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του International Copper Study Group, τον περασμένο μήνα. «Οι Κινέζοι δεν κάνουν αγορές αυτήν τη στιγμή», ανέφερε ο Herwig Schmidt, διαπραγματευτής της Triland Metals Ltd., στο Λονδίνο.

Τα αποθέματα του νικελίου αυξήθηκαν 7,5%. Το νικέλιο για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 350 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 29.600 δολ. ο τόνος, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις. Το μέταλλο, αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον 19 ετών. Την περασμένη εβδομάδα το LME επέβαλε περιορισμούς στη διαπραγμάτευση, εξ αιτίας του ελλείμματος του μετάλλου που χρησιμοποιείται στο ανοξείδωτο ατσάλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα