Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 10:09

ΜΕ ΑΝΟΔΟ άνοιξαν πριν από λίγο οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από το θετικό κλίμα που επικράτησε στις αμερικανικές και ασιατικές αγορές.

Ωστόσο, το κλίμα είναι επιφυλακτικό εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες (στις 17:00) και της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer AG ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 11% στο δεύτερο τρίμηνο του 2006. Η μετοχή της άνοιξε με μικρή άνοδο 0,1%.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 2,8%, σημειώνει η μετοχή της Antofagasta, καθώς οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Αντιθέτως, πτώση 1,3% σημειώνει η μετοχή της Commerzbank έπειτα από δημοσιεύματα ότι η γερμανική τράπεζα ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ρωσικής Promsvyazbank http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/29/1232252.htm .

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.901 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,4% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν κλειστό λόγω αργίας.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε στις 5.153 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά πέντε μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.857 μονάδες αυξημένος κατά δύο μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα