Προθεσμία λίγων ημερών από το ΥΠΑΝ για τις τιμές των κυλικείων

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 14:22
UPD:14:38

Προθεσμία λίγων ημερών για την προσαρμογή των κυλικείων στις απαιτήσεις της νέας αγορανομικής διάταξης για τις ανώτατες τιμές πώλησης βασικών ειδών, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος προειδοποίησε ότι στη συνέχεια, «όσοι εξαπατούν τους καταναλωτές, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Το υπουργείο Ανάπτυξης άρχισε ελέγχους στα κυλικεία αεροδρομίων, πλοίων, τρένων και αρχαιολογικών χώρων, για το πλαφόν στις τιμές των προϊόντων, μετά τις αποκαλύψεις για τεχνάσματα των κερδοσκόπων καταστηματαρχών, προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο της διατίμησης στον καφέ. Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης επιβάλλεται διατίμηση 1,5 ευρώ σε τοστ και καφέδες και 50 λεπτά στο εμφιαλωμένο νερό μισού λίτρου στα κυλικεία.

Όπως σημείωσε ο κ. υφυπουργός, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από σήμερα, αλλά τις πρώτες μέρες θα γίνουν συστάσεις. «Διευκρινίζω όμως ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, όταν διαπιστωθεί ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα της αγορανομικής διάταξης», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανασίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα