Telenor: Εξαγοράζει εταιρείες Internet της Σκανδιναβίας αντί 1,06 δισ. δολ.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 10:33

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της σουηδικής Bredbandsbolaget AB και της δανέζικης Cybercity, αντί συνολικού ποσού 1,06 δισ. δολ., με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην σκανδιναβική αγορά Internet, έκλεισε η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας, Telenor ASA.

Η Telenor, με έδρα το Οσλο, συμφώνησε να καταβάλλει 6 δισ. σουηδικές κορώνες (821 εκατ. δολ.) για την Bredbandsbolaget και 1,4 δισ. δανέζικες κορώνες (236 εκατ. δολ.) για την Cybercity, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, επεκτείνονται μέσω εξαγορών, προκειμένου να τονώσουν την ανάπτυξή τους, καθώς οι υπηρεσίες των κλασσικών τηλεπικοινωνιών συρρικνώνονται, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό, που βλάπτει τις τιμές και φέρνουν τον κορεσμό της αγοράς.

«Η απόκτηση της Bredbandsbolaget και της Cybercity, ισχυροποιούν τη θέση της Telenor στη Σκανδιναβία και στην αγορά Internet», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Telenor εκτιμά να εξοικονομήσει 2,5 δισ. νορβηγικές κορώνες (386 εκατ. δολ.), μετά τον συνδυασμό των δικτύων των δύο εταιρειών.

Η Bredbandsbolaget, είναι η δεύτερη σε μέγεθος του κλάδου μεταδόσεων ευρείας ζώνης της Σουηδίας, με 335.000 πελάτες και 24% μερίδιο αγοράς. Η Cybercity είναι η τρίτη του κλάδου στην Δανία. Εχει 90.000 πελάτες και μερίδιο αγοράς 8%.

Η Telenor περιμένει να ολοκληρώσει τις εξαγορές τον Ιούνιο, οι οποίες και αποτελούν αντικείμενο έγκρισης των αρμοδίων επιτροπών ανταγωνισμού της Σουηδίας και της Δανίας, αντιστοίχως.

Πέρυσι, η ανταγωνίστρια της Telenor, δανέζικη TDC A/S, αγόρασε τη σουηδική Song Networks Holding AB και τη δανέζικη NetDesign A/S, εταιρείες που επίσης προσφέρουν υπηρεσίες ευρείας μετάδοσης στο Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα