Ελληνικό ενδιαφέρον για τουρκικές τράπεζες

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 17:05

Το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για αγορά μεριδίων τουρκικών τραπεζών εξακολουθεί να υφίσταται. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού", ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Τάκης Αράπογλου, μετά από τη χθεσινή συνάντηση μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΕΤ και της Ένωσης Τραπεζών Τουρκίας (ΕΤΤ) στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον τουρκικό τραπεζικό τομέα.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Alpha Bank για την τουρκική αγορά, είπε ότι βρίσκεται στην Τουρκία ως εκπρόσωπος της Ενωσης ελληνικών Τραπεζών και δεν δικαιούται να μιλήσει για άλλες τράπεζες.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο, ανέφερε ότι στην Τουρκία έχουν μερίδιο 66% στις μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι 35% και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές στην πλειονότητα τους είναι θεσμικοί. Τόνισε ακόμη ότι η παρουσία των ξένων θεσμικών επενδυτών δεν συνιστά κίνδυνο διότι σκοπός τους είναι να κάνουν τις επενδύσεις κι όχι να αποκτήσουν τον έλεγχο των εταιρειών στις οποίες επενδύουν.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα