Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 12:16

Parmalat: Υποχωρούν για δεύτερη ημέρα οι μετοχές

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκαν οι μετοχές της Parmalat SpA, της ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων, που επέστρεψαν στο ταμπλό του χρηματιστηρίου τον περασμένο μήνα.

Οι μετοχές της, υποχώρησαν έως και 15,9 σεντς, ποσοστό 7,4%, φθάνοντας στο 1,98 ευρώ η μία στο Μιλάνο. Η τιμή, ήταν η χαμηλότερη από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους, μετά την αναδιάρθρωση 22 μηνών από τη χρεοκοπία της. Στις 10:33 π.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές ήταν 4,5% χαμηλότερα στα 2,05 ευρώ η μία. Η χρηματιστηριακή αξία της Parmalat είναι 3,27 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολ.).

Στις 18 Δεκεμβρίου, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4,1%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο τοπικός δικαστής ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας να επανεξετάσει το αίτημά της να πάρει περίπου 2 εκατ. ευρώ από την HSBC Holdings Plc. Parmalat, προσπαθεί να εισπράξει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ από τις τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Από το σύνολο, τα 7,5 δισ. ευρώ αφορούν απαιτήσεις για τις καταβολές της Parmalat το δωδεκάμηνο πριν από τη χρεοκοπία της, τη μεγαλύτερη που έγινε στα ιταλικά χρονικά.

Η Parmalat, η οποία κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2003, επανήλθε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου μετά την ανταλλαγή του χρέους της από τους πιστωτές σε μετοχές της νέας αναδιαρθρωμένης εταιρείας.