Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 10:13

Adecco: Στον Jacobs ο έλεγχος της εταιρείας, αποχωρεί ο Caille

ΤΟΝ πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής εποχιακών υπαλλήλων στον κόσμο, Adecco SA, θα αναλάβει ο αντιπρόεδρός της, Klauss Jacobs, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Jerome Caille και ο αντιπρόεδρος, Philippe Foriel-Destezet, θα αποχωρήσουν.

Ο Klaus Jacobs, Γερμανός δισεκατομμυριούχος και επενδυτής της Adecco, θα αναλάβει τις θέσεις των δύο ανδρών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ελβετία. Ο Jacobs συμφώνησε επίσης να αγοράσει 12 εκατ. μετοχές της Adecco από την AKILA Finance, μία οντότητα που ελέγχει ο Foriel-Destezet και συμφώνησε επίσης να αγοράσει επιπλέον 12 εκατ. μετοχές από την AKILA σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο Floriel-Destezet παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Adecco, ωστόσο συνεχίζει να παραμένει στη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Juergen Dormann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ορίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας. Ο Jacobs θα προτείνει τον νέο ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή συν τω χρόνω, προκειμένου να επιταχύνει τη στρατηγική της Adecco να επεκταθεί και σε άλλους τομείς υψηλόβαθμων στελεχών και ανθρωπίνων πόρων, σύμφωνα με την εταιρεία.