Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 19:41

TNT: Nέα απευθείας σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα το 2006

Η ΤΝΤ N.V., εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, ταχυμεταφορών και logistics, http://group.tnt.com , ανακοίνωσε σήμερα ότι για τον τομέα των ταχυμεταφορών θα μισθώσει δύο μεταφορικά αερσκάφη B747-400ERF, ώστε να προσθέσει μία νέα απευθείας σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα το 2006.

Τα αεροσκάφη χωρητικότητας 100 τόνων θα μισθωθούν για μια περίοδο 10 ετών από την αμερικανική εταιρεία μισθώσεως αεροσκαφών Guggenheim Aviation Partners.

Η ΤΝΤ είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της προγραμματισμένα δρομολόγια με χωρητικότητα 1.000 με 1.500 τόνους την εβδομάδα, συνδέοντας το ευρωπαϊκό της διαμετακομιστικό κέντρο με τους κύριους προορισμούς της Κίνας.

«Είναι ένα κύριο βήμα προς την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου να είμαστε ο Νο1 μεταφορέας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης», είπε ο Peter Bakker, διευθύνων σύμβουλος της TNT N.V.

Το ένα αεροσκάφος θα κάνει 4 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Σανγκάη και Ευρώπη (Λιέγη , όπου είναι βασισμένο το αεροπορικό δίκτυο της ΤΝΤ), ενώ το δεύτερο θα εξασφαλίσει στην εταιρεία την αύξηση του συνολικού αριθμού των εβδομαδιαίων δρομολογίων σε πέντε και εν συνεχεία σε εννέα.