Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 19:01

ΥΕΝ: Απαντά στις αιτιάσεις για τις μεταθέσεις λιμενικών

Με αφορμή την έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τις «τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του στρατιωτικού προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και μεταθέσεις του στο εξωτερικό» και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΠΛΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος), το ΥΕΝ υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια «παρουσιάστηκε το φαινόμενο κάποια στελέχη του Λ.Σ. να υπηρετούν για σχεδόν δύο δεκαετίες στον τόπο καταγωγής τους μετακινούμενοι κάθε οκτώ χρόνια σε γειτονικές Λιμενικές Αρχές, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το αμετάθετο... Κάποια άλλα όμως, στελέχη του ΛΣ, καλούνται να υπηρετήσουν στα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, στα απομακρυσμένα νησιά της άγονης γραμμής και να φρουρούν ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως τα Ιμια...

Με το νέο Π.Δ., θα δοθεί η δυνατότητα να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους εκατοντάδες στελέχη του Λ.Σ. που για χρόνια υπηρετούσαν μακριά από τις εστίες τους. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στην ηγεσία του Λ.Σ. να στελεχώσει περιοχές, όπως για παράδειγμα τα νησιά των Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου, όπου υπηρετούν λιγότερο από το 50% της προβλεπόμενης οργανικής σύνθεσης».

Οσον αφορά στις αιτιάσεις της ΠΟΕΠΛΣ, το ΥΕΝ τονίζει ότι:

- από καμία διάταξη του νέου Π.Δ. δεν προβλέπεται μετάθεση πολύτεκνου ή έχοντος την επιμέλεια παιδιού με ειδικές ανάγκες,

- για τη συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών, το νέο Π.Δ. επαναλαμβάνει το πλαίσιο που τίθεται από το άρθρο 119 του ν.3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα του προσωπικού Λιμενικού Σώματος» και το οποίο θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει «σε συνεργασία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΝ και των συνδικαλιστικών οργάνων, των στελεχών του Λ.Σ., θα διασφαλιστεί κατά τρόπο απόλυτο η αξιοκρατία στις μεταθέσεις του Λ.Σ.».