Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 10:28

Barclays: Εντός των προβλέψεων τα κέρδη το 2005

ΕΝΤΟΣ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, θα διαμορφωθούν το σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Barclays Plc, αποτέλεσμα της έντονης αύξησης των κερδών από το σκέλος της επενδυτικής της τραπεζικής.

Τα κέρδη ανά μετοχή το 2005 θα κυμανθούν ευρέως στην κλίμακα των εκτιμήσεων, είπε σήμερα ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, John Varley, σε δήλωσή του. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Barclays ανέφεραν ότι αυτά θα είναι 52,6 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τράπεζας, Christine Tucker. Η ίδια, αρνήθηκε να δώσει συγκρίσιμα στοιχεία για το 2004.

Ο Varley, 49 ετών, αγόρασε φέτος την Absa Group Ltd., την υπ΄αριθμόν ένα τράπεζα λιανικής της Ν. Αφρικής με στόχο την αύξηση των κερδών από το εξωτερικό, καθώς μειώνονται τα κέρδη από τον δανεισμό των καταναλωτών στη Βρετανία. Η Barclays, η πρώτη βρετανική τράπεζα που ανακοινώνει την πρόβλεψη για το σύνολο της χρήσης, επεκτείνεται επίσης στην επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση κεφαλαίων, όπου τα κέρδη της αυξήθηκαν ταχύτερα.

Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 2,7%, για να κλείσουν χθες στις 602 πένες η μία, με αποτέλεσμα να έχουν την έβδομη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 78 μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον Europe Banks and Financial Services Index. Φέτος ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 19%.