Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 12:35

Μέλος του δ.σ. της FESE ο Σπ. Καπράλος

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) εξελέγη σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2005 ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σπύρος Καπράλος.

Οι εκλογές αφορούσαν στα 5 νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της FESE που γίνεται στις Βρυξέλλες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της FESE είναι 9μελές και τα 5 νέα μέλη που εξελέγησαν σήμερα, θα είναι ο κύριος Σ. Καπράλος και οι κύριοι Adam Kinsley (London Stock Exchange), Olivier Lefebvre (Euronext), Axel Nawrath (Deutsche Borse AG) και Attila Szalay- Berzeviczy (Budapest Stock Exchange). Πρόεδρος της FESE επανεξελέγη ο κύριος Massimo Capuano, μέχρι το Δεκέμβριο του 2006.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, υπάρχει Ελληνική παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της FESE. Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε μετά την εκλογή του: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, αλλά και για το Χρηματιστήριο Αθηνών η σημερινή μου εκλογή. Αναγνωρίζεται έτσι η προσπάθεια που γίνεται για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να παίξει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην ανάπτυξη των κεφαλαιοαγορών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η τιμή στο πρόσωπό μου, αντανακλά τις προσπάθειες όλων των στελεχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που θα ενταθεί και το 2006.»

Βασικός στόχος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) είναι να αντιπροσωπεύει και προωθεί τα κοινά συμφέροντα των Χρηματιστηρίων στην Ευρώπη. Ή ένωση επιδιώκει να ενημερώνει σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να επηρεάζει στο μέτρο του δυνατού τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και νομοθετικές προτάσεις, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων που αφορούν στις Κεφαλαιαγορές, όπως αυτοί ορίζονται από τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) έχει 25 μέλη μεταξύ των οποίων και επιμέρους Ενώσεις Χρηματιστηρίων όπως το Euronext (Euronext Amsterdam, Euronext Brussels, Euronext Lisbon, Euronext Paris, Euronext.life), το OMX Exchanges ( Stockholm Stock Exchange, Helsinki Stock Exchange, Copenhagen Stock Exchange, Riga Stock Exchange, Tallinn Stock Exchange, Vilnius Stock Exchange) καθώς και άλλα Χρηματιστήρια της Ευρώπης (London Stock Exchange, Deutsche Borse AG κ.α.).