Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 15:53

Στις χθεσινές δηλώσεις παρέπεμψε ο Τρισέ για τις μελλοντικές κινήσεις της ΕΚΤ

«Ό,τι είχα να πω, το είπα χθες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Ο κ. Τρισέ επιχείρησε χθες να αμβλύνει τις έντονες ανησυχίες των δανειοληπτών σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση για τα επιτόκια.

Δεν ξεκινάει σειρά αύξησης των επιτοκίων, τόνισε, προσθέτοντας ότι η στάση της ΕΚΤ είναι η «κατάλληλη», καθώς και ότι υπάρχουν ακόμη «ανοδικοί κίνδυνοι» για τον πληθωρισμό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ξανά μέσα στους επόμενους μήνες.

Η ΕΚΤ, τόνισε ο κ. Τρισέ, θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη σταθερότητα των τιμών.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας είπε επίσης ότι μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ υπήρχαν διάφορες απόψεις για τη νομισματική πολιτική, αλλά οι 18 τραπεζίτες δέχθηκαν ομόφωνα την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης μετά τη «σε βάθος» ανταλλαγή απόψεων που προηγήθηκε.