Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 09:44

Telesp Celular: Απορροφά τέσσερα τμήματα της Vivo

ΣΧΕΔΙΑ, για την εξαγορά τεσσάρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που ελέγχονται από την μητρική της εταιρεία, Vivo, κάνει η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία κινητής της Βραζιλίας, Telesp Celular Participacoes SA, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Η Telesp Celular, που ελέγχεται από την Portugal Telecom SGPS SA και το joint venture Vivo της Telefonica Moviles SA, είπε ότι θα εκδώσει νέες μετοχές και θα ανταλλάξει για τις μετοχές τμήματα σε μία εμπορική συναλλαγή, που αξιολογείται στα περίπου 2,63 δισ. ρεάλ (1,19 δισ. δολ. ΗΠΑ). Η εταιρεία, θα εκδώσει 258,8 εκατ. νέες κοινές μετοχές και 505,3 εκατ. νέες προνομιούχες, στο πλαίσιο της εξαγοράς, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Telesp Celular, προς την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας.

Η εταιρεία θα ανταλλάξει τις μετοχές της για μετοχές της Tele Centro Oeste Celular Participacoes SA, της Tele Sudeste Celular Participacoes SA, της Tele Leste Celular Participacoes SA και της Celular CRT ParticipaÏoes SA. Οι τέσσερις εταιρείες θα βγουν από τις λίστες του Χρηματιστηρίου του Σάο Πάολο και οι μετοχές των τριών από το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης όπου διαπραγματεύονται, μετά την ολοκλήρωση της εμπορικής συναλλαγής, σύμφωνα με την Telesp Celular.

H Vivo, θα κατέχει το 62,5% της Τelesp Celular μετά την εμπορική συναλλαγή, από 66,1% που κατέχει σήμερα, ενώ το λοιπό 37,5% θα προσφερθεί στο κοινό. Η Telesp Celular θα κατέχει το 100% των τεσσάρων τμημάτων-εταιρειών.