Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 11:18

Verizon: Προς πώληση οι οδηγοί τηλεφώνων στις ΗΠΑ

ΣΤΗΝ πώληση του τμήματος έκδοσης οδηγών στο εσωτερικό, καθώς προσπαθεί να εξέλθει της δραστηριότητας και να επικεντρωθεί στην πώληση τηλεφωνικών υπηρεσιών και συνδέσεων υψηλής ταχύτητας στο Internet, ενδέχεται να προχωρήσει η Verizon Communications Inc., η οποία εξαγοράζει την MCI Inc. προς 8,44 δισ. δολάρια.

Η πώληση των δραστηριοτήτων της Verizon Information Services, στις ΗΠΑ, η οποία απασχολεί 7.300 υπαλλήλους, ενδέχεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της υπ αριθμός δεύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ. Η Bear, Stearns & Co. και η JPMorgan Securities Inc. είναι σύμβουλοι της Verizon.

To τμήμα οδηγών συνέβαλε 5% ή 3,6 δισ. δολ. στα έσοδα της εταιρείας το 2004. Η Verizon τα δύο τελευταία χρόνια πούλησε τα αντίστοιχα τμήματά της στον Καναδά και την Ευρώπη. Η πώληση μπορεί να αποφέρει 17 δισ. δολ. ή περίπου 10 φορές τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας το 2004 και άλλων δαπανών ύψους 1,7 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα New York Times.

O εκπρόσωπος της εταιρείας, Peter Thonis δεν σχολίασε το θέμα της τιμής που επιδιώκει να πετύχει η Verizon.

Πέρυσι, η Verizon συμφώνησε να πουλήσει το τοπικό τμήμα τηλεφωνίας, τους καταλόγους και άλλες δραστηριότητες στη Χαβάη στην Carlyle Group προς 1,65 δισ. δολ. Επίσης πούλησε την SuperPages Canada στην Bain Capital LLC αντί του ποσού του 1,54 δισ. δολαρίων. Ένα χρόνο πριν από αυτό, η Verizon πούλησε έξι ευρωπαϊκές δραστηριότητες οδηγών προς την 3i Group Plc και την Veronis Suhler and Stevenson, αντί ποσού το οποίο δεν έγινε γνωστό.