Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 16:15

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για τις ΔΕΚΟ

Αρχίζει αύριο στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές στην λειτουργία των ΔΕΚΟΛ. Σημειώνεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 14 του μήνα αντιδρώντας στις προωθούμενες, όπως αναφέρουν ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης τονίζει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των τελευταίων ετών. Θα κοπούν τα προκλητικά οικονομικά προνόμια των διοικήσεων. Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ που δεν αποδίδουν θα απομακρύνονται αζημίως για το Δημόσιο.

Παρά τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΔΑΚΕ, η φιλοσοφία του άρθρου 14 δεν πρόκειται να αλλάξει. «Αν υπάρξουν προτάσεις που μπορούν να το βελτιώσουν είναι καλοδεχούμενες», αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εξήγησε ότι το άρθρο 14, όπως θα αποτυπωθεί και στην αιτιολογική έκθεση καταρτίστηκε για λόγους εισοδηματικής πολιτικής. Και πρόσθεσε, ότι μια ΔΕΚΟ που είναι ζημιογόνα δεν μπορεί να δίνει μπόνους και άλλες παροχές.