Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 09:05

Remy Cointreau: Αύξηση των κερδών το εξάμηνο της χρήσης

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών της Ευρώπης, Remy Cointreau SA, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για κονιάκ στις ΗΠΑ και την Ασία, σε συνδυασμό με την πώληση του τμήματος βότκας στην Πολωνία.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 42,9 εκατ. ευρώ (50 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 18,7 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Tribune. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 32 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,8%, φθάνοντας στα 397,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 27%, φθάνοντας στα 64,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είπε ότι διατηρεί τον στόχο της αύξησης των λειτουργικών της κερδών, τουλάχιστον κατά 10% φέτος. Το καθαρό της χρέος μειώθηκε κατά 54,5 εκατ. ευρώ, στα 808,4 εκατ. ευρώ.

Φέτος, οι μετοχές της Remy, έχουν σημειώσει άνοδο 24%, κατά ένα μέρος στο πλαίσιο των εικασιών ότι η εταιρεία μπορεί να αποτελέσει υποψήφια εξαγοράς, μετά την εξαγορά της Allied Domecq Plc προς 13 δισ. δολ., από την Pernod Ricard SA.