Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 10:26

Bayer: Διπλάσιες πωλήσεις από το νέο σκεύασμα κατά του καρκίνου

ΚΕΡΔΗ πλέον του ενός δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) ετησίως εκτιμά ότι θα παράγει νέο πειραματικό σκεύασμά της κατά του καρκίνου, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών προσωπικής φροντίδας της Γερμανίας, Bayer AG, καθώς οι κλινικές έρευνες διευρύνθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του πνεύμονα.

Η νέα εκτίμηση της Bayer είναι διπλάσια από τη προηγούμενη πρόβλεψη των ετήσιων πωλήσεων για το συγκεκριμένο σκεύασμα. Η εταιρεία θα αρχίσει μεγαλύτερες κλινικές έρευνες του σκευάσματος σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της, πριν από την παρουσίαση της έρευνας και την ανάπτυξής του στο Λονδίνο. Ηδη οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν το σκεύασμα για την θεραπεία του καρκίνου του νεφρού.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Werner Wenning, ώθησε την Bayer να αναπτύξει μία γκάμα νέων φαρμάκων για να αυξήσει στον τομέα αυτόν τις δραστηριότητές της, τις οποίες η εταιρεία αναδιοργάνωσε το 2001, με την ανάκληση του σκευάσματός της κατά της χοληστερίνης, Baycol. Το νέο σκεύασμα που η εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, είναι το πρώτο από αυτά τα νέα σκευάσματα.

Σημειώνεται ότι το ήμισυ του προϋπολογισμού της Bayer πηγαίνει στα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ η εταιρεία έχει πει ότι θα δαπανήσει συνολικά 1,9 δισ. ευρώ στην έρευνα και στην ανάπτυξη φέτος ή το λιγότερο το 10% των αναμενόμενων πωλήσεών της.