Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 14:40

Στον εισαγγελέα η υπόθεση παράνομης διέλευσης πολυτελών ΙΧ από το Τελωνείο Κακαβιάς

Στον εισαγγελέα Ιωαννίνων αποστέλλεται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, η υπόθεση παράνομης διέλευσης πολυτελών αυτοκινήτων από το Τελωνείο Κακαβιάς τον Οκτώβριο του 2005, τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένα.

Πρόκειται για τρία πολυτελή κλεμμένα ΙΧ (δύο τζιπ και μία Μερσέντες), τα οποία πέρασαν από το Τελωνείο Κακαβιάς, χωρίς οι αρμόδιοι υπάλληλοι να ενημερώσουν το Σύστημα Σένγκεν. Ωστόσο αυτό έγινε από τις αλβανικές αρχές στο Τελωνείο της γειτονικής χώρας και αποδείχθηκε ότι τα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, δύο υπάλληλοι από το Τελωνείο Κακαβιάς, καθώς και η διευθύντρια του Τελωνείου, κατηγορούνται για αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Καλούνται επίσης για απολογία και θα ασκηθούν πιεθαρχικές διώξεις.

Επιπρόσθετα με αποφάσεις του κ. Μπέζα μετατίθενται ή αποστέλλονται σε άλλο Τελωνείο συνολικά εννέα υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς. Οι τρεις από αυτούς στην Κεντρική Υπηρεσία Ιωαννίνων και οι άλλοι έξι σε Τελωνεία υποδεέστερης τάξης.