Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 12:54

Υπέρ της Teledome η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου

Το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων στις 7-12-2005 υπέρ της Teledome ΑΕΒΕ με την οποία απαγορεύει στον ΟΤΕ να προβεί σε διακοπή παροχής των υπηρεσιών του προς την Teledome έως ότου συζητηθούν οι έξι αγωγές της κατά του ΟΤΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Teledome, ο ΟΤΕ είχε εξαναγκάσει την Teledome, υπό την απειλή διακοπής των υπηρεσιών του, να πληρώσει χρεώσεις ύψους 3.531.892 ευρώ. Τις χρεώσεις αυτές η εταιρεία έχει αμφισβητήσει ως μη νόμιμες, με έξι (6) αγωγές της ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Ο ΟΤΕ εντούτοις επέβαλε στην εταιρεία διακανονισμό των απαιτήσεών του, απειλώντας τη με διακοπή παροχής των υπηρεσιών του, σε περίπτωση μη πληρωμής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Teledome.

Σε περίπτωση διακοπής των υπηρεσιών του ΟΤΕ προς την Teledome μέχρι την συζήτηση των σχετικών έξι τακτικών αγωγών της, απειλείται κατά των νομίμων εκπροσώπων του ΟΤΕ προσωπική κράτηση διάρκειας τριών μηνών για κάθε ημέρα παραβίασης της αποφάσεως.