Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών, μετά την άνοδο του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών στις ΗΠΑ, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι, αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Fuji Photo Film Co. και της LG Electronics Inc., σημείωναν κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 118,46 μονάδες, στις 11:45' π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαΐου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, κινούντο ανοδικά.

Κέρδη σημείωναν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε 2,1%, φθάνοντας στις 15.733,26 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 11 Οκτωβρίου. Ο Topix κέρδιζε 1,7%. Οι μετοχές του κλάδου των οικονομικών σημείωναν κέρδη, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Morgan Stanley για τη μετοχή της Mizuho Financial Group Inc. και την ανάληψη της ευθύνης από το Χρηματιστήριο του Τόκυο για την εσφαλμένη διαπραγμάτευση.

Στις 9/12 ο δείκτης Standard & Poor's 500 στις ΗΠΑ, σημείωσε άνοδο 0,3%, μετά την ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών στις ΗΠΑ, ο οποίος αναρριχήθηκε στο 88,7 από 81,6 που ήταν το Νοέμβριο και από τα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών, στις 74,2 μονάδες, τον Οκτώβριο.