Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 10:16

Lloyds TSB: Εντός των προβλέψεων τα κέρδη τη χρήση

ΕΝΤΟΣ του στόχου θα διαμορφωθούν τα κέρδη την τρέχουσα χρήση της Lloyds TSB Group Plc, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, παρά τα έξοδα ύψους 300 εκατ. λιρών Αγγλάις (527 εκατ. δολ.) του τμήματος ασφαλειών.

Τα κέρδη θα διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων για τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας στα 3,32 δισ. λίρες (5,8 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lloyds TSB. Το τμήμα ασφαλειών αυξάνει τις προβλέψεις για τις αποζημιώσεις σε συμβόλαια ασφαλειών ζωής ή για υποθήκες, καθώς οι πελάτες ζουν περισσότερο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Lloyds TSB έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 2,1%, φθάνοντας στις 482,75 πένες η μία και είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 10 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον FTSE ASX Banks Index.

Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Lloyds TSB αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στο 1,19 δισ. λίρες, αποτέλεσμα της αύξησης του δανεισμού των καταναλωτών και της επέκτασής της στο corporate banking. Τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης, θα ανακοινωθούν στις 24 Φεβρουαρίου.