Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 20:30

Υπηρεσία τηλεφωνίας μέσω Ιντερνετ από την AltecTelecoms

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία, η οποία, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, θα αλλάξει τα δεδομένα στην τηλεφωνία στη χώρα μας, παρουσίασε σήμερα ο όμιλος AltecTelecoms ( www.altectelecoms.gr ).

Πρόκειται για την υπηρεσία Ι-Call, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας VoIP, που σημαίνει ότι η επικοινωνία δεν θα γίνεται πλέον μέσω του παραδοσιακού τηλεφωνικού δικτύου αλλά μέσω δικτύου Ιντερνετ.

Αυτό στην ουσία παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να μιλάει με αστική χρέωση όχι μόνο οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, της λεγόμενης Α' ζώνης, στην οποία περιλαμβάνονται οι χώρες της Ε.Ε., ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία.

Επίσης, η εγκατάσταση και χρήση του ειδικού μόντεμ είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει το μόντεμ με τον υπολογιστή του και την τηλεφωνική συσκευή του.

Η νέα υπηρεσία δεν περιορίζεται μόνο στους συνδρομητές της Altec αλλά απευθύνεται σε κάθε χρήστη Ιντερνετ.

Η χρέωση γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η αγορά ενός πακέτου, στο οποίο περιλαμβάνονται και ο μετατροπέας που παρεμβάλλεται μεταξύ του υπολογιστή και της τηλεφωνικής συσκευής. Το πακέτο αυτό κοστίζει 350 ευρώ και περιλαμβάνει Ιντερνετ και τηλεφωνία για τέσσερα χρόνια. Οσοι έχουν γραμμή ADSL, δεν χρειάζεται να παρεμβάλλουν υπολογιστή μεταξύ του μόντεμ και της τηλεφωνικής συσκευής.

Οσοι δεν θέλουν να αγοράσουν το πακέτο, μπορούν να γραφτούν, δωρεάν, στο ite I-Call και να πραγματοποιούν αστικές, υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις της ζώνης Α με χρέωση 0,015 ευρώ το λεπτό. Η χρέωση μπορεί να γίνεται είτε με τη μέθοδο του προπληρωμένου χρόνου, είτε με πιστωτική κάρτα, μέσω ενός ηλεκτρονικού «κουμπαρά» που δίνει το σύστημα και το οποίο θα τροφοδοτείται με ποσά που επιλέγει ο χρήστης ύστερα από συνεννόηση με της εταιρεία.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι το 2006 θα έχουν τοποθετηθεί 20 κόμβοι ADSL, οι οποίοι θα καλύπτουν το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ μέσα στην προσεχή τριετία η κάλυψη θα φτάσει στο 100%. Επίσης ανακοίνωσαν ότι η AltecTelecoms έχει ήδη εγκαταστήσει τέτοιο σύστημα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες.