Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 11:34

Αχιλλεύς Τεχνική: Νέα έργα ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ

Με δύο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων εκατ. ευρώ, ενίσχυσε πρόσφατα την κατασκευαστική της δραστηριότητα η εταιρεία Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ. Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε και παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους δύο ακόμη οικοδομικά έργα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο από τα καινούργια έργα που ανέλαβε να εκτελέσει η επιχείρηση αφορά την πρώτη φάση ανέγερσης σύγχρονου κτιρίου γραφείων στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρίας Galenica AE.

Το νέο κτίριο της Galenica AE θα έχει εμβαδόν περίπου 7.000 τ.μ. και θα αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους με χώρους γραφείων και δύο υπόγεια επίπεδα. Οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου έχουν ξεκινήσει και υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν το 2007. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων συνεργείου και έκθεσης αυτοκινήτων που διατηρεί επί της λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή η εταιρία ΠΡΟΜΟΤ - Ε.Ι. Λαϊνόπουλος ΑΕ αποτελεί το δεύτερο έργο που ανέλαβε η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή 1.000 τ.μ. νέων χώρων συνεργείου, καθώς και την ανακαίνιση της υφιστάμενης έκθεσης αυτοκινήτων εμβαδού 600 τ.μ. .

Επίσης, η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ αναδείχθηκε πρόσφατα μειοδότης σε διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος για την ανέγερση ενός νέου υποκαταστήματος στην περιοχή των Καμινίων.

Ταυτόχρονα, η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακατασκευής και παρέδωσε στην Εθνική Τράπεζα το υποκατάστημα που διατηρεί επί της οδού Σκουφά στην περιοχή του Κολωνακίου. Το συγκεκριμένο έργο ήταν προϋπολογισμού 900 χιλ. ευρώ.

Το δεύτερο έργο που παρέδωσε πρόσφατα η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ αφορά στο νέο συγκρότημα αποθηκών – κέντρο διανομής της εταιρείας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Αφοί Κωνσταντακάτου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Το κτιριακό συγκρότημα καλύπτει επιφάνεια 10.000 τ.μ. και το κόστος για την κατασκευή του ανήλθε στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ.