Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 14:53

Γερμανός: Εργο για το πολεμικό ναυτικό του Πακιστάν στη Sunlight

Στη σύναψη μιας νέας συνεργασίας προχώρησε το Βιομηχανικό Συγκρότημα Sunlight της Γερμανός, με το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν. Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η Γερμανός ΑΒΕΕ ανέλαβε την κατασκευή μίας συστοιχίας συσσωρευτών υποβρυχίου τύπου Agosta 90B και μίας συστοιχίας συσσωρευτών υποβρυχίου X-Craft, σκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στο διαγωνισμό για τη συστοιχία συσσωρευτών υποβρυχίων τύπου Agosta 90B, η ελληνική βιομηχανική μονάδα κέρδισε διαγωνιζόμενη μεταξύ κορυφαίων κατασκευαστών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας όπως η SEAC και η EXIDE.

Ο έλεγχος (Factory Acceptance Test-FAT) της συστοιχίας συσσωρευτών υποβρυχίων τύπου Agosta 90B πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, το Νοέμβριο του 2005, παρουσία ανώτερων αξιωματούχων του Υπουργείου ¶μυνας του Πακιστάν με άριστα αποτελέσματα.

Μέσω της νέας αυτής συμφωνίας, η βιομηχανική δραστηριότητα της Γερμανός θέτει τις βάσεις για μια περαιτέρω συνεργασία με τη συγκεκριμένη χώρα, το Πολεμικό Ναυτικό της οποίας περιλαμβάνει πέντε υποβρύχια τύπου Agosta και τέσσερα τύπου Daphne.