Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 15:27

Informer: Σύμβαση με τη ρουμανική Libra Bank

Η Informer Financial, θυγατρική της Informer, επελέγη από τη ρουμανική Libra Bank ως κύριος ανάδοχος για το νέο σύστημα core banking της Temenos, το οποίο θα υποστηρίξει την στρατηγική επέκτασης της τράπεζας.

Η Informer Financial θα υλοποιήσει το Temenos T24 σε περιβάλλον απόλυτης ολοκλήρωσης με άλλα συστήματα της Informer, όπως στο Smart Reporter, το Loan Originator και το Armonia ERP.

Η πρώτη φάση αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου αφορά το διπλασιασμό του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων από 14 σε 30 εντός του 2006. Το νέο μηχανογραφικό σύστημα προσφέρει την απαιτούμενη δυναμικότητα ώστε να εξυπηρετηθεί η σχεδιαζόμενη επέκταση ενώ ταυτόχρονα θα δώσει στην τράπεζα ένα σημαντικό πλεονέκτημα "time-to-market" σε ότι αφορά την δημιουργία νέων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στη ρουμανική αγορά.

Η απόφαση της Libra Bank, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Informer, ελήφθη σε μια κρίσιμη στιγμή στην εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία καθώς η χώρα προχωρεί για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζεται για το 2007, σύμφωνα με τη συνθήκη προσχώρησης που υπεγράφη τον Απρίλιο εφέτος και δημιουργεί ιδιαίτερες προοπτικές για την παρουσία της Informer στη Ρουμανία.