Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 19:34

Και αυτόνομη ανάπτυξη θα πρέπει να εξετάζουν οι τράπεζες στη ΝΑ Ευρώπη

Με ρυθμούς 20%-25% θα κινηθεί το ερχόμενο έτος η πιστωτική επέκταση προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Eurobank, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με το 2005, ενώ οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις θα κινηθούν και το 2006 αυξητικά, με ρυθμούς 6%- 7%. Η κερδοφορία των τραπεζών θα διατηρηθεί και το ερχόμενο έτος σε υψηλά επίπεδα.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Eurobank εκτιμούν ότι ενδεχόμενη είσοδος της Credit Agricole στην ελληνική αγορά με την απόκτηση περαιτέρω ποσοστού στην Εμπορική Τράπεζα (σήμερα κατέχει περίπου το 11%) είναι προς όφελος του τραπεζικού ανταγωνισμού και κατ' έπεκταση των καταναλωτών.

Για την επέκταση των ελληνικών τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η δίοικηση της Eurobank εκτιμά ότι οι τιμές εξαγοράς των τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα και όποια ελληνική τράπεζα σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή της, θα πρέπει να εξετάζει και το ενδεχόμενο αυτόνομης ανάπτυξης.

Η διοίκηση της Eurobank, αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει μεταξύ της τράπεζας και της ΟΤΟΕ για κατάστημά της που λειτουργεί και το Σάββατο σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι η λειτουργία του καταστήματος έχει εξασφαλισθεί με όλες τις άδειες και την συμφωνία με τους εργαζόμενους της Eurobank. Επίσημανε μάλιστα ότι τυχόν επέκταση του ωραρίου στις τράπεζες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργαζομένων στον τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ