Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 17:01

Πάνω από τις 3.600 μονάδες η Σοφοκλέους

Στις 3.603,79 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 1,35%.

Ο τζίρος ανήλθε σε 270 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 60 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 192 ενισχύθηκαν, 83 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν σταθερές.

Όλες οι μετοχές του δείκτη υψηλή κεφαλαιοποίησης σημείωσαν άνοδο εξαιρουμένου του τίτλου του Τιτάνα, ο οποίος υποχώρησε οριακά κατά 0,18%. Σημαντική άνοδο κατά 6,85% σημείωσε η μετοχή της Intracom. Η άνοδος αυτή αποδόθηκε στην είδηση ότι η εν λόγω εταιρεία συνήψε συμφωνία με τη Vodafone, σύμφωνα με την οποία έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Telsim, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία.

Η Emporiki Bank και ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκαν κατά 3,52% και 3,20%. Ανοδο μεγαλύτερη του 3% σημείωσε και ο Γερμανός.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (5,82%) σημείωσε ο ασφαλιστικός.

«Έως το τέλος του έτους, ο γενικός δείκτης θα προσπαθήσει να διασπάσει τις 3.650 μονάδες, εν αναμονή των ιδιωτικοποιήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Emporiki στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και εν μέσω ενδείξεων ότι η κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ», δήλωσε στο Reuters ο κ. Κώστας Βέργος, αναλυτής στην Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή.