Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 09:38

Nestle Ελλάς: Εξαγορά της Δέλτα Παγωτού αντί 240 εκατ. ευρώ

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ συμφωνίας για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της (96,53%) στη Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού στην εταιρεία Nestle Ελλάς, ανακοίνωσε η Δέλτα Συμμετοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνηθείσα αξία της Δέλτα Παγωτού είναι ευρώ 240 εκατ., η οποία περιλαμβάνει και το σύνολο του δανεισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2005. Η τελική τιμή ανά μετοχή θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό δανεισμό της Δέλτα Παγωτού προ της ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Ενδεικτικά, και με βάση τα επίπεδα δανεισμού την 30η Σεπτεμβρίου 2005, η τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στη Δέλτα Συμμετοχών υπολογίζεται σε ευρώ 6,22.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της έγκρισής της από τις αρμόδιες αρχές που αναμένεται μέχρι την άνοιξη του 2006.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Νestle θα απευθύνει υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την αγορά όλων των υπολοίπων μετοχών της Δέλτα Παγωτού που ανήκουν στη διασπορά.

H Δέλτα Παγωτού είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δραστηριότητα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη FYROM, τη Ρουμανία, τη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Δέλτα Παγωτού κατά την 31 Δεκεμβρίου του 2004 ανήλθε στο ποσό των ευρώ 122 εκατ.