Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 12:29

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για τη νοθεία στα καύσιμα

Δέκα αυτοκίνητα με ειδικό εξοπλισμό για τον έλεγχο της νοθείας στα καύσιμα, παρέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης στην Yπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών, σε τελετή παρουσία των υπουργών Γιώργου Αλογοσκούφη και Δημήτρη Σιούφα.

Με τον τρόπο αυτό οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Μιλώντας στην τελετή ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι έως τώρα οι έλεγχοι ήταν περιορισμένοι και γίνονταν μόνο στα πρατήρια καυσίμων, δηλαδή στη λιανική πώληση, ενώ με την παράδοση των αυτοκινήτων στην ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) αλλά και με το προεδρικό διάταγμα που προωθείται προς υπογραφή για την δημιουργία διεύθυνσης ελέγχου διακίνησης καυσίμων στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι έλεγχοι θα γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση από τον Ιούλιο έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της νοθείας και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, η πρώτη φάση του οποίου εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο και θα διευκολύνει -μέσω της δημιουργίας βάσης δεδομένων- τον εντοπισμό των παραβατών.

Ανέφερε ακόμη ότι από τον Ιούλιο που ιδρύθηκε η ΥΠΕΕ, έχουν γίνει 36 χιλιάδες έλεγχοι (δηλαδή 250 την ημέρα) και έχουν εντοπισθεί 12 χιλιάδες παραβάτες, ενώ ειδικά στην αγορά καυσίμων έγιναν 1.000 έλεγχοι και βρέθηκαν 100 παραβάτες, οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός, συνήθως είναι μεγάλοι.

Πηγή: ΑΠΕ