Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 16:25

ΥΠΕΣΔΔΑ: Στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών

Μέχρι τις 30/6/2006 παρατείνεται η επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών των παλινοστούντων ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό προβλέπει απόφαση με θέμα: «Στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης, στις ζώνες Εγκατάστασης Α, Β, Γ και Δ της Ελληνικής Επικράτειας», που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Η εν λόγω απόφαση εστάλη προς υπογραφή στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης, στις ζώνες Εγκατάστασης Α, Β, Γ και Δ της Ελληνικής Επικράτειας.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τροποποιούμε την υπ’ αριθμ.14552/05 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1111/05.08.2005) ως εξής:

¶ρθρο 6

Η διάρκεια της επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών των ομογενών παρατείνεται μέχρι 30.06.06 και αφορά σε όλες τις μισθωτικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τις Περιφέρειες της χώρας.

¶ρθρο 7

Κάλυψη δαπάνης

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη, η οποία βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και η χρηματοδότησή της θα πραγματοποιηθεί από τη ΣΑΕ 031 του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μέχρι του ποσού των 2 εκατ. ευρώ και από τις ΣΑΕΠ των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας, μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ για κάθε μία από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα και μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ για κάθε μία από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Αττικής αντίστοιχα. Συνολική επιβάρυνση για το ΠΔΕ ύψους 2.600.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»