Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 21:54

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ο Γ. Δραγασάκης

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξήγησε παράλληλα, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.

To ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος της Κυριακής, σχετικά με την πρόταση των θεσμών, άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξήγησε παράλληλα, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.

Mάλιστα, ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».

«Μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, άλλωστε πρόκειται για πολιτικό θέμα. Το κάναμε για να επιτύχουμε μία συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, εξετάζοντας τη δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό για το χρέος ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Δραγάσακης, προσθέτοντας ότι «για να βρούμε λύση, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα».

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο, σπεύδοντας να σημειώσει ότι σήμερα λήγει πρακτικά.

Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Δραγασάκης.

«Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» εξήγησε χαρακτηριστικά.