Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 10:30

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis International: «Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας πιθανολογούμε ότι θα εξακολουθήσει να εστιάζεται στην μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση λόγω του “χάσματος αποτίμησης” που υπάρχει σε σχέση με την υψηλή κεφαλαιοποίηση».

Proton Χρηματιστηριακή: «Στην εγχώρια αγορά, οι εταιρικές ειδήσεις παραμένουν περιορισμένες, ενώ ο όγκος είναι πιθανόν να είναι μικρότερος εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,38% χαμηλότερα, με τον τζίρο να ανέρχεται στα €289εκ. (+18%). Οι ρευστοποιήσεις ήταν έντονες στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές, ενώ οι μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης συνέχισαν την ισχυρή απόδοση τους… Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό. Αναμένουμε η υπεραπόδοση των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης να συνεχιστεί».

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι η συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη σημερινή συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον για τις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίηση να διατηρείται».