Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2005 14:56

Οι προτεραιότητες του ΥΠΑΝ το 2006

«Ενημέρωσα σήμερα τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης που θα σφραγίσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και το 2006: Για την προώθηση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στο χώρο του φυσικού αερίου, για την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του αγωγού του φυσικού αερίου από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη -που είναι το δεύτερο μέρος του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου- και για το σχέδιο νόμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής που θα κατατεθεί στη Βουλή με το άνοιγμα των εργασιών του Κοινοβουλίου, με στόχο τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της Χώρας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σιούφας ενημέρωσε επίσης τον κ. Καραμανλή για την προκήρυξη που πρόκειται να γίνει για τα 900 MW για άλλα τρία νέα ιδιωτικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.

Σημειώνεται ότι σήμερα δημοσιεύεται ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για την απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Καραμανλής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα για τους νέους πόλους καινοτομίας που ήδη έχουν προκηρυχθεί για να αναπτυχθούν στην ελληνική περιφέρεια.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνει επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης, ή θα μετακινηθεί, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, καθώς είναι απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά ο κάθε υπουργός επιθυμεί, όταν έχει δρομολογήσει μια σειρά από πράγματα, να συνεχίσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού.