Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 08:39

Nomura: Αυξάνει τον αριθμό των τραπεζιτών της

ΣΧΕΔΙΑ αύξησης της ομάδας του τμήματος εξαγορών κάνει η ιαπωνική Nomura Holdings Inc., η μεγαλύτερη σύμβουλος συγχωνεύσεων για δεύτερη χρονιά στην Ιαπωνία, καθώς η επέκταση της οικονομίας ενθαρρύνει τις εξαγορές.

Η Nomura, η οποία διαχειρίστηκε εμπορικές συναλλαγές ρεκόρ στην Ιαπωνία φέτος, ύψους 81 δισ. δολ., θα αυξήσει τους τραπεζίτες της κατά περίπου 20, στη χώρα και περισσότερο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων του ομίλου. Η Merrill Lynch & Co. και η Mitsubishi UFJ Securities Co., η δεύτερη και η τρίτη χρηματιστηριακή εταιρεία σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσει και εξαγορές το 2005 αντιστοίχως, λένε επίσης ότι κάνουν σχέδια για προσλήψεις.

Η αξία των συγχωνεύσεων και των εξαγορών που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία, αυξήθηκαν κατά 64% φέτος, φθάνοντας στα 143,5 δισ. δολ., κατέχοντας το 5,6% των συγχωνεύσεων και εξαγορών διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερες το επο΄μενο έτος, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Atsushi Saito, πρόεδρο της Industrial Revitalization Corp. της Ιαπωνίας.

Οι μετοχές της Nomura, που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 55%, άλλαξαν χέρια 1,1% υψηλότερα, στα 2.315 γιέν η μία, στη 1:18' μ.μ. στο Τόκυο.