Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 09:38

Απεργία σε καταστήματα της Eurobank κήρυξε για αύριο η ΟΤΟΕ

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ απεργία των υπαλλήλων σε όλα τα καταστήματα της Eurobank, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κήρυξε η ΟΤΟΕ για αύριο, αντιδρώντας σε απόφαση για διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε κατάστημα της τράπεζας στο εμπορικό κέντρο «The Mall», στο Μαρούσι.

Το προεδρείο της ΟΤΟΕ έδωσε οδηγίες σε μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων - μελών της να περιφρουρήσουν την απεργία. Κάλεσε, επίσης, όλους τους εργαζομένους μεθαύριο, στις 11.00 το πρωί, στο εμπορικό κέντρο «The Mall», έξω από το κατάστημα της Eurobank, να πάρουν μέρος σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ αναφέρεται ότι η διοίκηση της Eurobank αυθαιρετεί με τη συγκεκριμένη απόφασή της, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει κάνει κάτι μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «το γ.σ. της ΟΤΟΕ συναντήθηκε στις 22/12 με τον υφυπουργό Απασχόλησης, κ. Γιακουμάτο, και του ζήτησε την άμεση παρέμβασή του».

Ο υφυπουργός -σημειώνεται στην ανακοίνωση- αποδέχθηκε τη θέση των συνδικαλιστών για την ύπαρξη παρανομίας και δεσμεύθηκε να παρέμβει, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να μη χορηγηθεί άδεια λειτουργίας στο αντίστοιχο κατάστημα της Eurobank στο εμπορικό κέντρο Κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ανέφερε ότι θα ζητήσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την τεκμηρίωση του τρόπου παρέμβασης του υπουργείου και ενημέρωσε για την επιβολή υψηλότατων προστίμων και μηνύσεων από την Επιθεώρηση Εργασίας στη διοίκηση της Eurobank, σε περίπτωση που διαπιστωθούν οι παραβάσεις.

Ενημέρωση σχετικά με τις παρεμβάσεις του υπουργείου, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα δινόταν στην ΟΤΟΕ την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς μέχρι σήμερα να γίνει αυτό και υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.