Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 11:58

Οριακές απώλειες στη Σοφοκλέους

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χ.Α. λόγω πιέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

«Σταθεροποιητικές τάσεις με υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, τελευταία για το 2005. Θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί σε επιλεκτικές τοποθετήσεις από το χώρο της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης», αναφέρει η Emporiki Investment Bank στο πρωινό της σχόλιο.

«Καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία συνεδρίαση του έτους οι συμμετέχοντες αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους κρατώντας την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα», εκτιμά η Κάππα Χρηματιστηριακή.

Αυτή την ώρα (11:45) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί οριακά κατά 0,22%, στις 3.650,22 μονάδες, με τον τζίρο στα 25,6 εκατ. ευρώ. Περίπου 16 εκατ. ευρώ αφορούν μεταβιβάσεις πακέτων της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνουν μόνο ο ΟΤΕ, η Cosmote και τα ΕΛΠΕ. Η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής υποχωρεί κατά 2,18%. Σ