Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 15:01

Σαράντης ΑΒΕΕ: Εξαγορά του 29,4% πoλωνικής εταιρείας, συγχώνευση με θυγατρικές

Την εξαγορά του 29,4% των μετοχών της πολωνικής εταιρείας Pack Plast International S.A. αντί τιμήματος 2.006.000 ευρώ ανακοίνωσε η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ. Μετά την εξαγορά αυτή, η Σαράντης κατέχει το 99,4% των μετοχών της Pack Plast International S.A., ο κύκλος εργασιών της οποίας θα φτάσει τα 30 εκ. ευρώ για το 2003, ενώ κέρδη της εταιρείας προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 500.000 ευρώ.

Με την κίνηση αυτή, η Σαράντης ελέγχει πλήρως την Pack Plast International S.A. και δίνει τη δυνατότητα στη διοίκησή της να προχωρήσει σε ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης στην αγορά της Πολωνίας. Μέσα στα πλάνα αυτά εξετάζεται το σενάριο εισαγωγής της Pack Plast International S.A. στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

Επιπλέον, στις 30/12/003 με αποφάσεις των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων αποφασίστηκε η συγχώνευση, με βάση τις διατάξεις του ν. 2166/93 της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, με τις θυγατρικές της εταιρείες Sanitas Sanitas A.E., Pet Leaders A.E., Lobelin Pharmacare A.E., Π.Α. Γιαννας Α.Ε., Domonotura A.E. δια απορροφήσεως των θυγατρικών από τη μητρική. Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 31/12/2003. Οι ανωτέρω θυγατρικές ανήκουν κατά ποσοστό 100% στη μητρική Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «με την κίνηση αυτή, η Σαράντης επιτυγχάνει σημαντικές συνέργειες και μείωση του κόστους λειτουργίας του Ομίλου, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει σημαντικές δυνάμεις ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο και θα αξιοποιηθεί για να στηρίξει το αναπτυξιακό πλάνο του Ομίλου στην Α. Ευρώπη».