Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2004 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές οδηγώντας τον δείκτη MSCI Asia-Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ετών. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, όπως της Samsung Electronics Co. σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της Nokia Oyj, ότι οι πωλήσεις της το τρίμηνο θα είναι υψηλότερες των προβλέψεων.

«Τα αποτελέσματα της Nokia τονώνουν την αισιοδοξία για τις μετοχές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της περιφέρειας», ανέφερε ο Katsuaki Furutachi, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ και των εξαρτημάτων τους φαίνεται να έχουν μια αυξημένη ζήτηση».

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε κατά 0,8% φθάνοντας στις 90,23 μονάδες στη 1:20' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαΐου του 2001. Ο δείκτης αυτήν την εβδομάδα κέρδισε συνολικά ποσοστό 2,9%.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 19 μηνών, μετά την άνοδό του σε ποσοστό 2,7%, τη στιγμή που δείκτης Nikkei στο Τόκυο σημείωνε κέρδη 0,8%.

Ολοι οι μεγάλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά.