Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Ν. Κορέας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των πιστωτών, όπως της LG Card Co. και της Koomkin Bank, μετά τη συμφωνία στην οποία προχώρησαν να δαπανήσουν λιγότερα κεφάλαια, από ό,τι συνήθως χρειάζεται προκειμένου να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών της χώρας.

«Είναι ενθαρρυντικό οι τράπεζες να μην θέτουν τέλος υπογράφοντας ένα τσεκ χωρίς ποσόν», ανέφερε ο Daron Sheehan, ο οποίος διαχειρίζεται 220 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων μετοχών της Ν. Κορέας με την Metage Capital Ltd., στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας : «Οι πιστωτές ήταν σε θέση να περιορίσουν τη συμμετοχή τους στη διαγραφή των υποχρεώσεων».

Ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,9% φθάνοντας στις 853,21 μονάδες στη 1:27' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα, μετά την άνοδό του σε ποσοστό 2,6% την περασμένη Παρασκευή. Δεκαέξι πιστωτές της LG Card συμφώνησαν να χορηγήσουν 1,65 τρισ. γουόν (1,4 δισ. δολ.) νέα δάνεια, λιγότερα από τα δύο τρισ. γουόν που σχεδίαζαν αρχικά.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Excluding Japan Index κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 233,46 μονάδες, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Koomkin. Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και την Ινδία.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.