Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 15:54

Σε νέα 24ωρη απεργία αύριο οι εργαζόμενοι της Γενικής

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε για αύριο Τρίτη, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας, ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) με αντικείμενο το θέμα της πώλησης της τράπεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι «καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ο οποίος, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ενόψει εκλογών, πήρε την πολιτική απόφαση να προκρίνει την πώληση της τράπεζας και μάλιστα στη Societe Generale, δίνοντας εντολή για το σκοπό αυτό στο Δ.Σ. του ΜΤΣ».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν έχουν διερευνηθεί οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων για τη Societe Generale, η οποία δεν δεσμεύεται για το μέλλον των εργαζομένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά ούτε και τη στήριξη του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ του παγώματος της διαδικασίας πώλησης και λένε «όχι» στις τρεις προσφορές των «επίδοξων μνηστήρων».

Ενάντια στην ακολουθούμενη διαδικασία τάσσονται και οι συνταξιούχοι της Γενικής Τράπεζας με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τους.

Πηγή ΑΠΕ